Подачу води в Торецьк відновили у повному обсязі

Подачу води в Торецьк відновили у повному обсязі

Укрінформ
У Донецькій області в так званій сірій зоні усунено напередодні витік на водогоні «Горлівка – Торецьк», і подача води в місто Торецьк відновлена у повному обсязі.

Про це 30 жовтня повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Бригада Часовоярського регіонального виробничого управління виконала відновлювальні роботи з ліквідації витоку на водогоні «Горлівка – Торецьк» діаметром 900 мм... Наразі подача води на місто Торецьк відновлена у повному обсязі», - сказано в повідомленні.

Зазначено, що ремонтні роботи проводились на ділянці водоводу, яка проходить через «сіру» зону.

Як повідомляв Укрінформ, з 15 жовтня водопостачання міста Торецьк і трьох селищ - Залізне, Південне, Щербинівка в Донецькій області було призупинено через пошкодження водопроводу «Горлівка - Торецьк».

Читайте також: Влада Торецька запевняє, що вода в місті є

Водопостачання цих населених пунктів довгий час здійснювалося пошкодженим водопроводом «Горлівка - Торецьк» діаметром 900 мм від Горлівської фільтрувальної станції № 2. Водопровід був пошкоджений у результаті бойових дій. До ділянки, яка знаходиться в «сірій» зоні, аварійно-відновлювальні бригади отримали доступ лише наприкінці 2016 року. У серпні 2017 ці роботи продовжили, усунули 32 пошкодження. Після запуску водогону за даними приладів обліку води були зафіксовані витоки. Компанія «Вода Донбасу» подала запит на погодження виконання ремонтних робіт.

Лише 23 жовтня були отримані гарантії безпеки для проведення ремонту з відновлення водопостачання. 24 жовтня водовід «Горлівка - Торецьк» запустили в роботу, і почалося оновлення водопостачання Торецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-