Офіс омбудсмена: окупанти в ЛНР хочуть

Офіс омбудсмена: окупанти в ЛНР хочуть "віджати" порожні квартири, але бояться бунту

Укрінформ
З початку 2018 року на окупованій території Луганської області окупанти провели чимало нарад, на яких розглядалося питання "передачі нічийного житла", а по суті - рейдерського захоплення порожніх квартир

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський.

"З початку року були проведені представниками НЗФ "ЛНР" у містах території Л/ДНР засідання та круглі столи щодо цього питання, наприклад, 20 квітня у м. Красний Луч пройшло подібне засідання, підсумком цього засідання стало внести пропозиції про передачу нічийного житла до апаратного Управління комунальних підприємств. А вже 5 жовтня цю ініціативу підтримав і глава НЗФ «ЛНР» Леонід Пасічник, публічно виступивши з цього питання", - повідомляє Лисянський.

Виникає питання, продовжує представник омбудсмена, для чого незаконним військовим формуванням "ЛНР" розробляти якісь механізми «легального» відбирання житла, а не робити так, як це було у 2014-2015?

"Бояться бунту людей! - пояснює Лисянський. - Ситуація там і так вкрай напружена, і ось такі самовільні дії можуть призвести до протесту людей, а протест їм необхідно буде придушувати, а потім у черговий раз пояснювати, що вони стоять за людей, а не за гроші і майно".

Читайте також: Скасування "виборів" на Донбасі - ключова вимога України на переговорах у Мінську

Простіше кажучи, все, що можна, вже "віджали", залишилися тільки порожні квартири громадян, які не можуть повернутися з різних причин, резюмує Лисянський.

Він також підкреслює, що такі дії підпадають під статтю 162 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-