Учасники навчань

Учасники навчань "Чисте небо" вшанували пам'ять загиблих пілотів Су-27

Фото
Укрінформ
На військовому аеродромі у Старокостянтинові Хмельницької області учасники навчань "Чисте небо-2018" вшанували пам'ять загиблих пілотів винищувача Су-27, який розбився напередодні.

Про це повідомляє прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ.

"Сьогодні, 17 жовтня, на військовому аеродромі Старокостянтинова, що на Хмельниччині, учасники багатонаціонального навчання "Чисте небо - 2018" вшанували пам'ять загиблих пілотів екіпажу Су-27, який зазнав катастрофи у Вінницькій області під час виконання навчально-бойового польоту", - йдеться у повідомленні.

Присутні як від української сторони, так і американської, висловили співчуття, а також зазначили, що найкращим вшануванням побратимів буде продовження навчання та виконання завдання, визначені планом.

Разом з тим, заходи на аеродромах Старокостянтинів та Гавришівка за участі преси, які були заплановані на 18-19 жовтня, скасовано.

Як повідомлялося, 16 жовтня під час навчань "Чисте небо -2018" на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ. Обидва пілоти літака загинули. Командиром екіпажу був начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України полковник Іван Петренко. Другим загиблим під час падіння Су-27 був військовий США.

Читайте також: Катастрофа Су-27: прокуратура вилучила документи на літак, триває допит свідків

За фактом падіння винищувача відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них). Вилучено льотну документацію та документи на літак, з місця події - фрагменти кузова, деталей, агрегатів. Тривають допити свідків і пошуки "чорної скриньки".

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-