Катастрофа Су-27: прокуратура вилучила документи на літак, триває допит свідків

Катастрофа Су-27: прокуратура вилучила документи на літак, триває допит свідків

Укрінформ
У зв'язку з падінням винищувача Су-27УБ на аеродромах в Миргороді та Староконстантинові вилучено документи на літак, прокуратура опитує свідків.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"На даний час на аеродромах в Миргороді і Староконстантинові вилучено льотну документацію та документи на літак. Наразі тривають допити свідків щодо обставин вильоту борта, його технічного стану на момент вильоту, даних об'єктивного контролю тощо", - зазначається у повідомленні.

З метою встановлення причин трагедії група військових прокурорів Вінницького гарнізону, очолювана військовим прокурором гарнізону, продовжує огляд місця трагедії разом із представниками експертної комісії Міністерства оборони України та фахівцями авіаційно-технічної лабораторії.

Забезпечено охорону місця падіння Су-27УБ.

Читайте також: Міноборони розповіло про розслідування аварії Су-27

Як повідомлялося, 16 жовтня на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ. Обидва пілоти літака загинули. Командиром екіпажу був заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України, полковник Іван Петренко. Як зазначили у Міноборони, дані другого пілота будуть повідомлені пізніше. Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831-ій бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Водночас окремі українські й зарубіжні ЗМІ ввечері 16 жовтня повідомили, що один із загиблих - військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США. Відповідну інформацію спочатку оприлюднили, а згодом без жодних спростувань видалили Генштаб ЗСУ та військова прокуратура України. Згодом у Командуванні ВПС США в Європі й Африці офіційно підтвердили, що під час катастрофи українського літака Су-27 у рамках міжнародних військових навчань "Чисте небо-2018" загинув американський військовослужбовець.

За фактом падіння винищувача військова прокуратура Вінницького гарнізону відкрила кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України, "Порушення правил польотів або підготовки до них".

Фото: facebook.com/pg/CIAF.Hradec.Kralove

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-