"Готельні номери" військових не підлягатимуть приватизації - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на чіткому розмежуванні службового і власного житла військовослужбовців та доручив розробити фінансовий механізм із забезпечення військових, які прослужили більше 25 років, власним житлом.

Про це він заявив під час наради з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців на Львівщині.

“Наголошую, що всі ці квартири – або гуртожитки, або студії, або ми можемо їх назвати навіть готельні номери, щоб вони точно не підлягали приватизації і були службовим житлом на території частин, побудовані без врахування видатків на мережі, на землю, економлячи кожну копійку. Це буде службове житло, і будь-який військовослужбовець, який приїжджає до складу бригади, буде мати можливість розташуватися в комфортних житлових умовах”, - зазначив Президент під час огляду новозбудованого гуртожитку нового типу для військовослужбовців.

Глава держави зауважив, що також передбачено поліпшення житлових умов для офіцерів, і є пропозиції щодо вирішення питань соціального захисту військовослужбовців у отриманні власного житла.

“Вважаю ненормальним, коли лише 5-10% тих, хто має право на житло, отримують житло у власність. 90% звільняються з армії, не отримавши нічого”, - сказав він.

Президент закликав міністра оборони спільно опрацювати питання з військовими, парламентаріями та волонтерами та представити пропозиції щодо чіткого розмежування службового і особистого житла.

«Внести мені пропозицію щодо відповідного чіткого розмежування – службове житло на території частини не підлягає приватизації і служить для забезпечення житлових умов військовослужбовців. Для чого? Щоб в умовах тривоги, в умовах нападу боєздатність частини була забезпечена за найкоротший проміжок часу. Це буде неможливо, коли в будинках на території частини проживають люди, які до армії не мають жодного відношення... Або перекуплені, або перепродані, або вкрадені (службові квартири – ред.)”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Порошенко оглянув нові гуртожитки для військових - це вже не казарми

Водночас він підкреслив, що потрібно захистити військовослужбовців-офіцерів.

“Якщо він, офіцер, прослужив 25 років в армії, сума фінансової компенсації має бути достатньою для того, щоб людина могла себе забезпечити, з урахуванням можливого іпотечного кредитування, застави, житлом там, де він вважає за потрібне”, - зазначив Президент.

Водночас Глава держави додав, що ціни по Україні на житло суттєво відрізняються, тому потрібно напрацювати відповідний фінансовий механізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-