Порошенко оглянув нові гуртожитки для військових - це вже не казарми

Порошенко оглянув нові гуртожитки для військових - це вже не казарми

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що нові гуртожитки для військовослужбовців уже не є казармами і забезпечать можливість нормального відпочинку і навчання для бійців.

Про це він заявив, оглядаючи новозбудований гуртожиток для військових у рамках робочої поїздки до Львівської області.

“Ми домовилися, що казармами не будемо їх називати. Бо це не казарми. На сьогоднішній день, коли ти заходиш в кімнату, в кімнаті, в блоці є можливість прийняти душ, є санвузол і нормальні умови, коли по два-три бійця будуть в кімнаті. Вони мають можливість нормально відпочити і підготуватися до наступного дня. І ти не маєш жодних проблем, крім концентруватися на військовому навчанні”, - сказав Президент.

Глава держави нагадав, що за рахунок зусиль правоохоронних органів і Генеральної прокуратури до державного бюджету було повернуто 1,5 млрд доларів коштів, які попередньою владою були вкрадені в українського народу.

За його словами, першим пріоритетом стало фінансування з цих коштів армії - зокрема, створення належних умов для служби українськими контрактниками.

Він розповів, що рік тому було продемонстровано макети, а вже нині є можливість оглянути перші гуртожитки.

“Усі пам'ятають, що таке казарми? “Взльотка” на 100,120, 200 людей, двоярусні ліжка, черговий. Можливість прийняти душ раз на тиждень. Чому? Бо так казав устав, частіше не можна. Можливість відпочити, особисте життя закінчувалося приліжковою тумбочкою”, - пригадав Президент.

Читайте також: Міноборони розірвало договори на будівництво 16 гуртожитків для військових

Водночас Глава держави наголосив, що сьогодні відвідує новий гуртожиток, а наступний етап - за рахунок тих самих джерел - квартири-студії для сержантського складу.

“Сержантський склад має можливість туди і дружину привести, вже є окрема кімната, санвузол, окремі умови, розміри кімнати більші”, - додав Порошенко.

Крім того, за його словами, наразі обговорюється програма розвитку житла для військовослужбовців, зокрема щодо службового житла для офіцерів і окремо щодо надання фінансової компенсації для можливості придбання власного житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-