Порошенко проінспектував Яворівський полігон

Порошенко проінспектував Яворівський полігон

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в рамках робочої поїздки до Львівської області взяв участь у заходах до Дня бійця територіальної оборони, які відбулися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Про це повідомляє прес-служба глави держави

"Глава держави оглянув навчальні місця з підготовки підрозділів територіальної оборони, зокрема особового складу 64-го батальйону територіальної оборони 103-ї окремої бригади територіальної оборони Львівської області", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, Президент ознайомився з підготовкою підрозділів забезпечення зв'язком та навчанням інженерно-саперного підрозділу. Зокрема, були продемонстровані навички бійців територіальної оборони у роботі із саморобними вибуховими пристроями, мінна безпека, розвідка місцевості та знищення інженерних боєприпасів.

Президент ознайомився з ходом навчань територіальної оборони на Львівщині / Фото: Лазаренко Микола

У ході ознайомлення Президента з психологічною підготовкою бійців відпрацьовувалися такі питання, як порядок переміщення по полю бою в складних умовах, порядок переміщення по полю бою, надання першої медичної допомоги в червоній та жовтих зонах.

Читайте також: Росія готувала на Покрову “церковних тітушок”, щоб захопити храми — Порошенко

Окрім того, під час навчань відпрацьовувалися порядок дій особового складу на стаціонарному блок-пості, порядок дій особового складу при захопленні будівель, заняття оборони на широкому фронті, під час прикриття державного кордону, а також переміщення на полі бою за допомогою системи імітації реального бою.

Як відомо, починаючи з 2016 року в Сухопутних військах Збройних сил України започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов'язаних, приписаних до військових частин - підрозділів територіальної оборони на добровільній безоплатній основі в ході проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

Впродовж 2017 року в рамках проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» підготовлено понад 78 000 військовозобов'язаних.

Для популяризації питань територіальної оборони в Україні, залучення до її проведення патріотично налаштованого населення та спрямування громадських об'єднань в інтересах підготовки територіальної оборони держави, щороку, у першу суботу жовтня під керівництвом місцевих органів виконавчої влади проводиться «День бійця територіальної оборони».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-