У разі загострення на морях українська сторона застосує силу - командувач ВМС

У разі загострення на морях українська сторона застосує силу - командувач ВМС

Укрінформ
Українські Військово-морські сили готові застосувати силу проти російських сил у разі загострення ситуації в Азовському та Чорному морі.

Про це повідомив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко у інтерв’ю ВВС.

"Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати - супроводжувати свої судна, перебувати у тих районах, де ведеться рибальство й інші види промислу..." – заявив Воронченко.

За його словами, ВМС України навіть малими силами на морі здатні виконувати відповідний перелік завдань.

"Можливі зіткнення. Але ми йдемо відповідно до норм морського права. Так, нас менше, потенціал не такий, але своє завдання будемо виконувати... Другого Криму не буде, ситуація не повториться", - запевнив Воронченко.

Читайте також: На картах та на фактах: Клімкін розповів, до чого призведе агресія РФ у Азовському морі

Він констатував, що РФ застосовує нові методи гібридної війни. Задачі, які вони ставлять перед собою: безпека проходження Керченською протокою, боротьба з браконьєрством і контрабандою, вільне судноплавство - це все є фейком, зазначив Воронченко. Основні зони уваги - вплив на економіку України, банкрутство наших портів, соціальна дестабілізація у Приазов'ї, а також перешкоджання вільному судноплавству в Азовському морі. "Бердянськ і Маріуполь втратили велику частку прибутку через зупинки суден", - сказав він.

Воронченко вважає, що РФ може піти ще далі у дестабілізації причорноморських областей, щоб вплинути на певні верстви населення, ніби влада України

Фото на першій сторінці: http://www.mil.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-