Путін суне до нас не за Кримом і Донбасом. Йому потрібна вся Україна — Порошенко

Путін суне до нас не за Кримом і Донбасом. Йому потрібна вся Україна — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що його стратегією боротьби за мир і деокупацію є звільнення Донбасу політико-дипломатичним шляхом, що підтримують понад 60% українців.

Про ці результати опитування громадської думки, яке провели три дуже поважні та авторитетні компанії Президент нагадав під час урочистих проводів призовників до лав Збройних Сил України в ході робочої поїздки до Донецької області, повідомляє прес-служба глави держави.

Серед питань, які ставили українцям, було питання про те, якою люди бачать оптимальну стратегію повернення Донбасу. «Бо Донбас треба повернути в Україну, а Україну треба повернути на Донбас», - підкреслив Президент.

«11,5%, це по всій країні, висловлювалися за військовий наступ і повернення Донбасу силою. Природно, найменша кількість прибічників такого сценарію, менше 6% – тут, на сході України. Це зрозуміло чому. Бо фронт тут, поруч, у вісімнадцяти кілометрах. І ви знаєте, що таке днювати й ночувати під прицілом з ризиком потрапити під артилеристський обстріл, або під удари систем залпового вогню. А по ту лінію фронту живуть не лише вороги і найманці. Там - багатомільйонні міські агломерації, в яких мешкають громадяни України, наші співвітчизники», - прокоментував Порошенко результати досліджень.

Він зауважив, що на його думку, "жоден український політик, в тому числі, звичайно, і я ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк – на Грозний, Луганськ – на Грозний. Це неприйнятно. Це неможливо. І цим ми відрізняємось від росіян", - наголосив Порошенко.

Читайте також: В ООН не сприймають пропозицію Путіна про "бодігардів" на Донбасі - Геращенко

Він додав: «Це Кремль легко винищував мирне населення «ковровим» бомбардуванням. А Україна – не Росія. І ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя і не приносять його в жертву імперським амбіціям».

За його словами, це Кремль, під приводом нібито захисту російськомовних в Україні, перетворив на арену бойових дій територію, де саме й проживає більшість російськомовних українців.

За словами глави держави, згідно з результатами опитування ще 9% вважають, що взагалі не треба нікого і нічого повертати. «Я казав вже раніше, і ще раз повторюю: мир в обмін на території – це абсолютна ілюзія, це самообман, бо не буде ані миру, ані територій. І Путін суне до нас не за Кримом і не за Донбасом. Йому потрібна вся Україна», - підкреслив він.

«Як Президент та Верховний Головнокомандувач ЗСУ поділяю думку більшості громадян, більше 60% відсотків, які висловлюються за політико-дипломатичне врегулювання. Звільнення Донбасу політико-дипломатичним шляхом. Це і є моя стратегія боротьби за мир і деокупацію», - підкреслив Петро Порошенко.

Він зауважив, що за цю позицію його критикують з різних сторін: з одного боку – яструби, які не усвідомлюють усіх наслідків військового сценарію; з іншого боку – нападає п’ята колона та капітулянти, які нав’язують Україні смертельно небезпечні російські умови так званого миру, миру в лапках.

«Я сьогодні вже згадував про свою військову службу і можу сказати, що це було на словах у всіх замполітів, коли виступав на політінформації, він тоді російською мовою сказав: «Запомните, солдаты и сержанты, нам, нашей стране нужен мир. Мир. И желательно весь». Ось це російська модель бачення миру», - зауважив Порошенко.

«Політико-дипломатична стратегія - запорука миру у всій Україні, в тому числі і в прифронтовому Маріуполі, на всій Донеччині, у сусідній Луганщині. Нам треба захистити і Маріуполь, Краматорськ, Лисичанськ, і Сєверодонецьк. Захистити не лише від військової агресії, а захистити від гібридної загрози», - також сказав Президент.

фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-