Цього року 28 дітей загинули через обстріли на Донбасі - Хуг

Цього року 28 дітей загинули через обстріли на Донбасі - Хуг

Оновлено
Укрінформ
Цього року 28 дітей загинули через недотримання Мінських домовленостей, через недотримання принципів розведення зброї. 

Про це сказав на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Цього року 28 дітей загинули через пусті обіцянки про припинення вогню. Зобов'язань треба дотримуватись, і лише тоді буде якийсь сенс. Але відсутність відповідальності породила пусті обіцянки, навіть якщо вони були підписані в Мінську. Обіцянки щодо розведення сил і засобів, обіцянки щодо розмінування, щодо припинення вогню - пусті, порушені обіцянки", - сказав Хуг. 

За його словами, з "часу нашої останньої зустрічі троє дітей загинули, ще двоє дістали поранення. Біля Горлівки  обірвалося життя 14-річного Кирила, 13-річного Андрія і 12-річного Віталія. А 10-річний Дмитро дістав  поранення. Того ж дня у Старомихайлівці дістала поранення 16-річна Анна". 

Читайте також: Волкер: будь-які вибори на окупованому Донбасі є незаконними

Він підкреслив, що артилерійські установки, внаслідок яких загинули або дістали поранення діти,  слід було давно відвести.  Він нагадав про пункт 4 Мінського Меморандуму  і пункт два Комплексу заходів, за якими  сторони зобов’язались відвести важке озброєння за межі визначених ліній. 

 Хуг наголосив, що для зупинення насильства потрібний стійкий довготривалий мир. "Принаймні деякі особи повинні тверезо і холоднокровно подивитися в дзеркало і взяти на себе відповідальність", - зауважив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-