У Раді Європи сподіваються на успіх миротворчої місії на Донбасі

У Раді Європи сподіваються на успіх миротворчої місії на Донбасі

Укрінформ
У Раді Європи висловлюють сподівання, що міжнародні зусилля забезпечать розгортання на сході України міжнародної миротворчої місії.

Про це заявила голова Комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич під час дебатів у ПАРЄ у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я розумію, що безпекова ситуація у двох областях на Донбасі залишається напруженою. Сподіваюся, що зусилля з розгортання міжнародної миротворчої місії на Донбасі будуть успішними», - наголосила хорватський дипломат.

Читайте також: Маас пропонує "пілотів стабілізації" для кращого реагування на кризи в Європі

Вона відзначила важливу роль Ради Європи у гуманітарному вимірі, зокрема щодо сприяння звільненню усіх осіб, які протиправно утримуються або ув’язнені.

«Наші принципи щодо України є непорушними, що чітко визначено у рішеннях Комітету міністрів відносно України, включаючи Крим», - наголосила Пейчинович-Бурич.

Вона також відзначила, що однією із головних проблем відносно Криму залишається відсутність незалежного міжнародного механізму з оцінки ситуації щодо прав людини на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-