У ЗСУ немає мін, на яких підірвалися діти у Горлівці - Лоссовський

У ЗСУ немає мін, на яких підірвалися діти у Горлівці - Лоссовський

Укрінформ
У ЗСУ немає мін, на яких підірвалися діти в окупованій  Горлівці. Україна ще у 2012 році ліквідувала заборонені протипіхотні міни.

На цьому наголосив  заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 4 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В минулу неділю в окупованій Росією Горлівці в результаті вибуху протипіхотної міни троє дітей загинули, ще одна дитина отримала поранення. Такі міни заборонені в Україні та були ліквідовані ще у 2012 році", - сказав він.

Лоссовський наголосив, що у будь-який час мешканці міст та сіл, розташованих уздовж лінії розмежування, можуть стати жертвами російської зброї, бойовиків або мін.

"Оскільки безпекова ситуація на Донбасі залишається нестабільною, надзвичайно напруженою та непередбачуваною, то життя громадян України щодня знаходиться під загрозу. У вересні російські збройні формування здійснили майже 800 обстрілів, у тому числі 80 із забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - зазначив дипломат.

Читайте також: ОБСЄ закликає негайно приступити до розмінування Донбасу

Він також зазначив, що у понеділок російські збройні формування  здійснили обстріл житлового , на одній з яких підірвалися діти в окупованій Горлівці.району в селі Водяне, випустивши по селу 31 артилерійський снаряд та 16 мін.

Як повідомлялося, 30 вересня в окупованій Горлівці троє дітей загинули, ще одна дитина отримала поранення, в результаті підриву на протипіхотній міні. Діти пішли у лісосмугу на території, що нині контролюється бойовиками, які там проводили перед цим мінування.

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік та глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан заявили 3 жовтня, що така ситуація, яка сталася у Горлівці, є неприпустимою. Вони заявили що усі ділянки, на яких міни і саморобні вибухові пристрої становлять загрозу для життя цивільного населення, особливо дітей та підлітків, повинні бути розміновані з гуманітарних міркувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-