"Гвоздики", танки і "Гради": на Донбасі — 73 одиниці невідведеної техніки РФ

Укрінформ
Українська сторона СЦКК заявляє, що з порушенням ліній відведення знаходяться 21 танк, шість реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", а також самохідні гаубиці, протитанкові гармати та міномети збройних формувань РФ.

Про це повідомляє у неділю прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Українська сторона СЦКК: з порушенням ліній відведення знаходяться 21 танк, 6 РСЗВ БМ-21 "Град", 6 самохідних гаубиць, 15 протитанкових гармат, 21 міномет та 4 ББМ збройних формувань РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що відповідно до звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 22 вересня 2018 року, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вкотре зареєстровано значну кількість танків та артилерії збройних формувань Російської Федерації, відсутніх у виділених місцях зберігання:

- танки Т-64 (9 одиниць);

- танки Т-72 (12 одиниць);

- 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град" (6 одиниць);

- 122-мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" (6 одиниць);

- 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" (15 одиниць);

- 120-мм міномети (12 одиниць);

- 82 мм-міномети (9 одиниць);

- бойові броньовані машини (4 одиниці).

"Бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Окупанти не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах Верхньошироківське та Бетманове", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ООС: 28 обстрілів за добу, на Приазов'ї бойовики гатять із мінометів

Як повідомляв Укрінформ, бойовики продовжують порушувати встановлене з 29 серпня "шкільне" перемир'я. Так, протягом 22 вересня 2018 року збройними формуваннями РФ було здійснено 28 обстрілів. В тому числі чотири – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120-мм і 82-мм мінометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-