Нові українські вертольоти випробували на полігоні ЗСУ

Нові українські вертольоти випробували на полігоні ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
На військовому полігоні Збройних Сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив після випробувань, що новий оперативно-тактичний безпілотний комплекс “здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200-х км, перебуваючи в повітрі до 24 годин”.

Крім того, за його словами, випробуваний бойовий безпілотний комплекс може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

Читайте також: Нову систему медичної евакуації з передової створюють у ЗСУ

“Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами”, - наголосив Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів “Скаут” і АК1-3.

Як повідомив Секретар РНБО України, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, “а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі”.

Випробування на полігоні ЗСУ

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2. “Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ”, - наголосив він.

“Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців”, - додав секретар РНБО.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 “Рапіра”.

“Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал”, - підкреслив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-