Порошенко про Донбас: Армія має бути готова до будь-яких сценаріїв

Порошенко про Донбас: Армія має бути готова до будь-яких сценаріїв

Укрінформ
Українська армія має бути готова до будь-яких сценаріїв розвитку подій на Донбасі, у тому числі й силового.

На цйьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кремль намагається переконати наших союзників у нібито підготовці Україною силового сценарію визволення Донбасу. Звичайно, у нас має бути подібна опція, бо всяка армія готова до будь-яких сценаріїв", - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що в України є право на самооборону згідно із статтею 51 Статуту ООН, і на цьому було акцентовано у нещодавно ухваленому законі про реінтеграцію Донбасу. "Але наша стратегія миру полягає у його досягненні політико-дипломатичним шляхом, бо саме такий варіант є оптимальним для України і відповідає нашим національним інтересам", - зауважив Президент.

Читайте також: Порошенко вимагає від військових чиновників нестандартних рішень щодо РФ

Порошенко також наголосив, що напад Росії розпочався зі спроби анексії Криму, і його поверненням вона має завершитися, включно з відшкодуванням завданих збитків та наданням цього разу вже дієвих гарантій неповторення агресії. "Боремося за це у міжнародних судах, і, переконаний, переможемо, як перемогли у Стокгольмі "Газпром", - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-