Британія про допомогу українській армії: Будемо з вами, доки існує небезпека

Британія про допомогу українській армії: Будемо з вами, доки існує небезпека

Укрінформ
Питання надання допомоги військово-морським силам України в охороні морського узбережжя обговорив із державним секретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Александером Вільямсоном міністр оборони Степан Полторак.

Про це Полторак повідомив журналістам на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На зустрічі ми обговорили дуже важливе питання, пов'язане з наданням допомоги щодо підвищення ефективності та спроможності військово-морських сил України в охороні та обороні морського узбережжя", - сказав Полторак.

Він також повідомив, що сторони обговорили питання, пов'язані з реформами Збройних сил України, зокрема щодо продовження підготовки українських військових спеціалістів. 

Крім того, сторони говорили про налагодження технічної співпраці між оборонно-промисловими комплексами, посилення дорадчої допомоги для розвитку спроможностей ЗСУ з питань системи управління, допомогу в реформі системи освіти військових. 

Читайте також: Полторак сказав, чому Москва розкручує фейк про "український Бук"

Полторак повідомив, що над пріоритетами, визначеними сьогодні, ще треба буде попрацювати протягом місяця. Наступного місяця міністр оборони України на запрошення держсекретаря з питань оборони Великої Британії планує з офіційним візитом відвідати Лондон, де сторони ще раз повернуться до питань співпраці, які були обговорені. 

У свою чергу, Вільямсон зауважив, що переговори були дуже продуктивними. Він наголосив, що делегація Великої Британії прибула в Київ для того, щоб продемонструвати солідарність з українськими друзями.

Вільямсон також зазначив, що вже три роки військовослужбовці Великої Британії допомагають українцям захищати їхню територію, підготовивши понад 9,5 тис. військовослужбовців у різних сферах: від порятунку життя та надання медичної допомоги до розвитку професійних навичок.

"Ми дотримуємося наших зобов’язань і будемо з вами, доки існує небезпека, допомагаючи вам відновити мир. Ми не дозволимо зруйнувати наші спільні цінності. Ваша безпека - це безпека і Великої Британії", - наголосив Вільямсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-