Зниклі безвісти на Донбасі: у базі даних ДНК - без збігу 300 зразків

Зниклі безвісти на Донбасі: у базі даних ДНК - без збігу 300 зразків

Укрінформ
У колекцію Центрального обліку генетичних ознак людини (ЦОГОЛ) поміщено 890 зразків ДНК загиблих  на території проведення АТО та ООС осіб, установлено 555 збігів щодо спорідненості загиблих з родичами, 335 - збігів не встановлено.

Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ на звернення комітету ВР з питань охорони здоров'я, текст якого знаходиться у розпорядженні Укрінформу.

У даних станом на 6 серпня зазначається, що на дослідження до експертної служби МВС надано 2160 фрагментів тіл загиблих на  території ООС,  1709 - біологічних зразків родичів зниклих безвісти.

«Поміщено до ЦОГОЛ: ДНК-профілів загиблих осіб на території проведення АТО, ООС - 890; ДНК-профілів родичів осіб зниклих безвісти - 1619. За результатами робити з ЦОГОЛ установлено 555 збігів щодо ймовірної спорідненості загиблих осіб з родичами осіб зниклих безвісти на території проведення АТО, ООС», - йдеться у даних МВС.

Читайте також: Досі не ідентифікували 112 загиблих на Донбасі

Окрім того,  зазначається, що за сім місяців поточного року експертною службою МВС досліджено 33 фрагменти тіл загиблих  та 84 біологічних зразки родичів таких осіб, що становить 0,7% загального обсягу генетичних досліджень підрозділів експертної служби МВС.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-