Командування “Південь” обговорило з ОБСЄ гендерні питання в армії

Командування “Південь” обговорило з ОБСЄ гендерні питання в армії

Фото
Укрінформ
Керівники оперативного командування «Південь» зустрілися з представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

"Відбулася робоча зустріч представників Херсонської групи та Одеського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з керівним складом оперативного командування "Південь". У ході зустрічі обговорювалися питання загальної безпекової ситуації у зоні відповідальності оперативного командування, а також комплектування військових частин особовим складом служби за контрактом та збереження їх постійного складу", - йдеться у повідомленні. 

Керівники оперативного командування "Південь" зустрілися з моніторинговою місією ОБСЄ / Фото: МОУ

Як зазначається, представників Спеціальної моніторингової місії цікавило питання гендерних аспектів військової служби, а саме посади, які переважно займають жінки-військовослужбовці, щорічні дані щодо кількості заявок на вступ до лав Збройних Сил України від них та основні перешкоди при укладанні контрактів.

Читайте також: ОБСЄ підтверджує загибель двох цивільних на Донбасі

"Особливістю сьогодення є те, що жінки-військовослужбовці опановують бойові спеціальності, як приклад, кулеметник, гранатометник, стрілець", - зазначив підполковник Андрій Славінський.

Він також наголосив на тому, що у Збройних Силах України активно впроваджується державна гендерна політика. З цією метою постійно вживаються організаційні та соціально-правові заходи щодо вдосконалення нормативно-правової бази, всебічного забезпечення, створення належних умов проходження військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-