ОБСЄ підтверджує загибель двох цивільних на Донбасі

ОБСЄ підтверджує загибель двох цивільних на Донбасі

Укрінформ
Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на 60 відсотків.

Про це заявив на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня місія зафіксувала на 60 відсотків менше порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати у середньому з тижнем до того", - сказав Хуг.

За його словами, найбільше порушень було зафіксовано на схід від Маріуполя, а також в районі Світлодарська і Дебальцевого. Він зауважив, що зменшення кількості порушень режиму припинення вогню показує, що при наявності бажання це можливо.

Хуг також звернув увагу на наявність протитанкових мін попри зобов’язання вилучити їх. "Велика кількість мін і боєприпасів ставлять під загрозу життя цивільного населення. ОБСЄ фіксує велику кількість протитанкових мін, що наражає жителів на додаткові ризики. БПЛА СММ зафіксував 15 протитанкових мін поблизу Мар’їнки. І 16 протитанкових мін між Гольмівським і Травневим", - сказав Хуг.

Читайте також: Танки, “Гвоздики” і “Гради”: окупанти розгортають техніку на Донбасі — СЦКК

ОБСЄ також підтверджує інформацію про загибель минулого тижня двох цивільних. "ОБСЄ підтвердила інформацію про дві жертви серед цивільного населення. Перша - це чоловік у Докучаєвську. Другий випадок - у Верхньоторецькому", - повідомив він.

Хуг також закликав сторони відкрити більше пунктів пропуску на Донбасі та збільшити час їх роботи.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-