Ліквідація Захарченка показує, що ГРУ і ФСБ

Ліквідація Захарченка показує, що ГРУ і ФСБ "пожирають" один одного - Тимчук

Укрінформ
Ліквідація ватажка «ДНР» Олександра Захарченка засвідчує наростання конфлікту у відносинах ФСБ і ГРУ, і ліквідувати його могли виключно люди з його оточення або російських спецслужб.

Про це у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

"Ліквідація ватажка «ДНР» Захарченка свідчить про наростання конфлікту у відносинах ФСБ і ГРУ, які активно пожирають одне одного. Захарченко більше чотирьох років лавірував між різними угрупованнями, як в самій «ДНР», так і в Москві, куди він регулярно як данину потрібним чиновникам відправляв валізи з готівкою. «Захар» дуже боявся за власну безпеку і оточував себе десятками охоронців. Безпечним він не був, а значить, ліквідувати його могли виключно люди з його оточення або російські спецслужби", - написав Тимчук.

Читайте також: Убивство Захарченка не повинно призвести до ескалації на Донбасі - Берлін

Також він повідомив, що головним джерелом життєдіяльності Захарченка та його оточення стало освоєння фінансових ресурсів, які направляла Москва: від 700 млн доларів на рік, про які говорить пропаганда РФ, до реальних 6 млрд доларів. Цей фінансовий потік перед тим, як потрапити до Захарченка, проходив через руки керівництва ГРУ ГШ ЗС РФ і його безпосереднього куратора Суркова. Саме Сурков інструктував Захарченка на предмет розвитку тези «об'єднання ДНР і ЛНР у великий Донбас». У травні 2018 року, відвідуючи Луганськ, Захарченко заявив: «Ми всьому світу показуємо, що Донецьк і Луганськ - це одна й та ж територія, одна й та ж країна - це Донбас. Донбас ніколи не був розділений, а дві республіки - це, насправді, два братні народи».

Однак в той же час в «ЛНР» керманичем вже був представник ФСБ Пасічник, який абсолютно не думає про злиття з «ДНР». Хоча Пасічник і підписував протоколи про посилення «інтеграції» з «ДНР», в реальності він виступає виключно за зміцнення відносин з РФ, аж до повної інтеграції за кримським сценарієм, що йде абсолютно врозріз з поглядами Суркова, зазначив Тимчук.

"Варто також згадати, що головним опонентом Суркова з контролю над Донбасом є генерал-полковник ФСБ РФ Сергій Бесєда. З ліквідацією Захарченка ФСБ всерйоз націлилася повернути під свій контроль «об'єднані донбаські активи» під їх єдиним правлінням. Знову виходить на поверхню молодий олігарх С.Курченко (перебуває під контролем ФСБ) зі своїм «Зовнішторгсервісом», а керівник ОЗУ «Люкс» бере під свій контроль «Донецьксталь», яка належала олігарху В.Нусенкісу. Тому з ліквідацією Захарченка Сурков і ГРУ програють чергову партію ФСБ по Донбасу. І партія ця має досить серйозне значення", - вважає Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-