Україна звернулася до ОБСЄ через заблоковані окупантами пункти пропуску на Донбасі

Україна звернулася до ОБСЄ через заблоковані окупантами пункти пропуску на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона спрямувала листи до координаторів ОБСЄ в Тристоронній контактній групі і гуманітарній підгрупі Мартіна Сайдіка і Тоні Фріша з проханням звернутися до представників ОРДО, щоб вони розблокували роботу КПВВ.

Про це повідомила у Facebook Уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко. 

"Отримала надзвичайно тривожну інформацію з окупованого Донбасу. Йдуть масові затримки і арешти громадян, бойовики заблокували роботу всіх КПВВ, нікого не випускають з території окупації... Це все тільки поглиблює глибоку гуманітарну кризу на окупованій території. Наголошую, КПВВ заблоковані саме 1 вересня, коли розпочався шкільний рік... Літні люди не можуть виїхати за пенсіями, діти і студенти - до своїх навчальних закладів", - написала Геращенко.

Читайте також: Окупанти закрили виїзд з ОРДО - прикордонники

Вона додала, що "спрямувала листи до представництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з проханням негайно вимагати доступу до тюрем в окупованому Донбасі, де зараз масово катують людей".

Як повідомляв Укрінформ, в Донецьку 31 серпня під час вибуху в ресторані "Сєпар" загинув так званий глава "ДНР" Олександр Захарченко. У зв'язку з цим оголошено про закриття виїзду з "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-