На Михайлівській площі відслужили панахиду за загиблими під Іловайськом

На Михайлівській площі відслужили панахиду за загиблими під Іловайськом

Укрінформ
На Михайлівській площі у Києві Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет разом із представниками інших конфесій у річницю Іловайської трагедії відслужив панахиду за загиблими захисниками України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поклали вони свої душі за нас. І ця Стіна пам'яті свідчить не тільки про їхній героїзм, а про їхню любов до своєї Батьківщини. І не тільки до Батьківщини, а й до своєї родини, до своїх батьків, дружин, дітей - тому що вони хотіли, щоб їхня родина жила у вільній державі", - наголосив Філарет.

Під час служби були присутні рідні загиблих військових і добровольців, їхні побратими, друзі, представники громадських організацій.

Читайте також: У Києві відкрили меморіал з електронною Книгою пам'яті полеглих на Донбасі

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом.

Українським частинам були запропоновані умови виходу з кільця, але 29 серпня, всупереч досягнутим домовленостям, російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 осіб, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-