Військові сапери показали сучасну техніку для розмінування

Військові сапери показали сучасну техніку для розмінування

Фото
Укрінформ
На фестивалі "Остання столиця" в Кам'янці-Подільському військові сапери провели виставку професійного спорядження та сучасних засобів розмінування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"У місті Кам’янець-Подільський, в рамках фестивалю «Остання столиця», що відбувається у рамках святкових заходів, присвячених 27-й річниці Незалежності України, військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ провели виставку сучасних засобів розмінування, індивідуального захисту сапера, пошуку, знищення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, саморобних вибухових пристроїв", - йдеться у повідомленні.

Військові сапери провели виставку професійного спорядження та сучасних засобів розмінування / Фото: МВС України

Зазначають, що показ військового спорядження проводився поряд з виставкою техніки Перших визвольних змагань України в роки Першої світової війни. Таким чином всі охочі змогли на власні очі побачити, як змінилася техніка та спорядження за останні 100 років.

Досвідчені військовослужбовці Центру розмінування - бойові офіцери та сержанти служби за контрактом, розповідали про світові тенденції розвитку спорядження сапера, особливості його використання під час бойових дій, навчали гостей та мешканців міста основних правил поводження з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

Військово-патріотичний фестиваль “Остання столиця” / Фото: Ірина Пустиннікова, Укрінформ

Читайте також: "Міць нової армії": у центрі Києва відкрилася виставка сучасної зброї

Особливо цікавим захід виявився для дітей, зазначають в МОУ: вони залюбки фотографувалися на фоні сучасних захисних костюмів, приміряли їх на себе, пробували покерувати роботом-сапером.

Кожен із відвідувачів виставки отримав від військовослужбовців кишенькову книжечку-пам’ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предмети.

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 серпня у Старому замку в Кам'янці-Подільському проходить фестиваль історичної реконструкції "Остання столиця" за участі 120 членів клубів військово-історичної реконструкції з Києва, Львова, Одеси, Вінниці та Кам’янця-Подільського.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-