ЗСУ готуються до відбиття повномасштабної агресії Росії - Муженко

ЗСУ готуються до відбиття повномасштабної агресії Росії - Муженко

Укрінформ
Начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що конфлікт на Донбасі не можна вважати "замороженим" і українська сторона готується до відбиття повномасштабної агресії з боку російсько-терористичних військ.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"Вирішення цього конфлікту лежить в політичній площині. Є відповідні ініціативи української сторони, які передбачають багато кроків. На жаль, їх не підтримує російська сторона... Виходячи з аналізу ситуації, це ніякий не заморожений конфлікт, це гарячий конфлікт", - сказав Муженко.

Він зауважив, що українська сторона готується не тільки реагувати у форматі Мінських домовленостей. "Ми готуємося до відбиття повномасштабної агресії, і тому передбачаємо доукомплектування військових частин до тих потреб", - сказав він.

Муженко озвучив найгарячіші точки на Донбасі - це район Кримського, Новотроїцького та Троїцького. Системне загострення відбувається в районі Маріуполя - це Водяне, Лебединське, Широкине. Є певне загострення в районі Мар'їнки та Авдіївки. Періодично виникають певні зіткнення в районі населеного пункту Південне, куди постійно хочуть потрапити розвідувально-диверсійні групи російсько-терористичних військ.

Читайте також: ВМС збільшить присутність в Азовському морі - Муженко

Керівник Генштабу зазначив, що наразі загальна чисельність військ окупанта - близько 32 тисяч осіб. Також є понад 700 танків, гармати, артилерійські системи.

"Ми зараз спостерігаємо збільшення матеріальних запасів. Тобто заходять колони з Росії, які перевозять матеріальні засоби, в тому числі боєприпаси. Цікаво, що це не угруповання так званих ЛНР/ДНР, це регулярні підрозділи, які по своїй системі управління підпорядковуються штабу 8-ої загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську", - сказав він.

Муженко додав, що ЗСУ готові дати достойну відсіч і мають відповідні ресурси. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-