КП

КП "Майорське" можуть закрити через обстріли окупантів - штаб ООС

Укрінформ
У штабі ООС заявляють, що пункт пропуску "Майорське" через обстріли з боку окупантів може бути закритий.

 Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на сторінці Facebook.

"Якщо провокаційні дії із загрозою життю і здоров'ю цивільного населення та персоналу, що здійснює свою діяльність в КПВВ («Майорське» - ред.), будуть продовжуватись і в подальшому, то, з метою забезпечення безпеки громадян, командувач об’єднаних сил буде змушений звернутись до тристоронньої контактної групи щодо закриття КПВВ у зв’язку з недотриманням російсько-окупаційними військами домовленостей про припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

У штабі нагадують, що дорожній коридор Горлівка-Бахмут залишається одним з головних гуманітарних шляхів на Донеччині, яким, рятуючись від складної соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованих територіях України, користуються щомісяця більше 250 тисяч осіб.

Але, нехтуючи передусім безпекою цивільного населення, лише за останніх три місяці, з початку проведення операції Об’єднаних сил, в межах цього дорожнього коридору здійснено три провокаційні обстріли російсько-окупаційними військами. Останній з них відбувся 9 серпня, коли близько 6.30  бойовики зі стрілецької зброї та протитанкових ракет обстріляли, на так званому нулі, контрольний пост «Майорське», що забезпечує функціонування дорожнього коридору.

Читайте також: Бойовики на “переході” в Мар’їнці навмисно гальмували пропуск людей - СЦКК

 В зоні ураження, крім прикордонного наряду, опинились цивільні громадяни, що перетинають лінію зіткнення в обох напрямках. У результаті обстрілів пошкоджена інфраструктура самого КПВВ, частково зруйновані захисні споруди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-