Окупанти на “переході” в Мар’їнці навмисно гальмували пропуск людей - СЦКК

Окупанти на “переході” в Мар’їнці навмисно гальмували пропуск людей - СЦКК

Укрінформ
На КПВВ "Мар'їнка" збройні формування РФ навмисне затримували пропуск громадян в бік України, аби викликати у населення невдоволення діями української влади.

Про це повідомляє прес-служба МОУ з посиланням на інформацію від української сторони СЦКК.

"Вчора, 12 серпня, збройні формуваннями РФ на КПВВ "Мар'їнка" намагалися вчинити провокацію із залученням цивільного населення через навмисну затримку процесу пропуску громадян у бік території України. Це спричинило скупчення на КПВВ з боку непідконтрольної уряду України території більше 40 транспортних засобів. Коли ж до закриття КПВВ о 20.00 години залишалося менше 10 хвилин, цивільним громадянам дозволили рух у бік України. Таким чином, більшість цих людей мала залишитися ночувати у так званій "сірій зоні", перед українським КПВВ, а вночі можливі обстріли", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прикордонники повідомляють про перебої в роботі двох КПВВ біля Криму

Як зазначили в МОУ, подібна тактика не є новою і широко використовувалася бойовиками у попередні роки, щоб потім звинуватити Україну у нехтуванні безпекою цивільного населення і збурити мешканців Донбасу проти української влади через нібито неналежне виконання службових обов’язків представниками Об’єднаних сил.

Повідомляється, що з метою уникнення негативних наслідків командування Об’єднаних сил вирішило продовжити роботу КПВВ ще на 30 хвилин, щоб усі, хто залишився у "сірій зоні", потрапили на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-