“Noble Partner”: українські морпіхи виконують завдання за стандартами НАТО

“Noble Partner”: українські морпіхи виконують завдання за стандартами НАТО

Фото, відео
Укрінформ
Українські морські піхотинці під час багатонаціональних навчань "Noble Partner 2018" у Грузії удосконалюють навички виконання завдань за стандартами НАТО.

Про це повідомив у Facebook Президент України Петро Порошенко. 

"Близько ста морських піхотинців ВМС ЗСУ беруть участь у багатонаціональному навчанні "Noble Partner 2018", яке триває у Грузії. Наші захисники разом з іншими учасниками навчання удосконалюють навички виконання завдань за стандартами НАТО: здійснюють штурм з висадкою з гелікоптерів, тренування із зачистки приміщення, евакуації пораненого з місця бойових дій та звільнення заручників", - написав Порошенко.

Відео: Петро Порошенко, Фейсбук

Він поінформував, що фінальним етапом навчань стануть показові злагоджені дії багатонаціонального підрозділу зі знищення умовного противника.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні навчання «Гідний партнер 2018» офіційно відкрилися 2 серпня на аеродромі Вазіані в передмісті Тбілісі, де розмістилися військовослужбовці та техніка всіх 13 країн, які беруть в них участь. Вони триватимуть до 15 серпня. НАТО представляють військовослужбовці збройних сил США, Великої Британії, ФРН, Естонії, Франції, Литви, Норвегії, Польщі і Туреччини, а партнерів НАТО - Україна, Грузія, Азербайджан та Вірменія.

Читайте також: У Грузії стартували військові навчання Noble Partner 2018

Загалом у навчаннях беруть участь близько 3000 військовослужбовців.

Метою навчань є поліпшення навичок в операціях забезпечення стабільності, оборони або нападу, підвищення військової сумісності збройних сил членів і партнерів НАТО, розвиток тренувальних можливостей сил реагування НАТО та поглиблення співробітництва між країнами-учасницями навчань.

Навчання Noble Partner 2018 у Грузії / Фото: МОУ

Фото: МОУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-