Шпигунство в місії ОБСЄ на Донбасі: у німецького телеканалу просять подробиці

Шпигунство в місії ОБСЄ на Донбасі: у німецького телеканалу просять подробиці

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місії ОБСЄ в Україні звернулась до німецького телеканалу ARD за деталями щодо інформації про шпигунів в місії.

Про це під час щотижневого брифінгу заявив у четвер заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, це правда, що ми звернулися до телевізійного каналу ARD надати детальну інформацію для того, щоб ми могли вивчити ретельніше заяви і повідомлення, які з'явились в їхній програмі", - зазначив він.

Хуг зауважив, що водночас місія запустила процес встановлення фактів, що є стандартною процедурою для визначення достовірної інформації.

"Ми дали їм (телеканалу - ред.) чітко зрозуміти, що нам потрібна додаткова інформація, ті дані, які вони транслювали в програмі, зокрема документи, які демонструвались у сюжеті", - додав представник ОБСЄ.

Читайте також: ОБСЄ заявляє про безпрецедентне збільшення важкого озброєння на окупованому Донбасі

При цьому Хуг не повідомив, чи місія вже отримала відповідь від телеканалу і порадив журналістам звертатись за цією інформацією до німецького телеканалу напряму.

Раніше німецький телеканал ARD заявив про виявлення фактів шпигунства в місії ОБСЄ в Україні. Як стверджується в розслідуванні, дані передавали ФСБ Росії. Репортаж вийшов в ефір 17 липня.

Як повідомляв Укрінформ, в ОБСЄ повідомили, що проведуть внутрішнє розслідування через можливий витік даних співробітників місії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-