Українська армія замінила на

Українська армія замінила на "цифру" майже всі радіостанції часів СРСР

Укрінформ
За чотири роки війни у Збройних силах України практично вилучено короткохвильові (КХ) та ультракороткохвильові (УКХ) радіозасоби виробництва колишнього СРСР та використовуються новітні цифрові радіозасоби і допоміжне обладнання.

Про це заявив у середу під час брифінгу в прес-центрі МО України начальник головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України генерал-майор Володимир Рапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Радіостанції, які знаходяться на техніці Радянського Союзу - це бронетехніка, автомобільна техніка, - замінено на сучасні радіостанції», - сказав він. 

За словами генерала, радіостанції радянського виробництва являли собою, по суті, «звичайний ФМ-радіопередавач та радіоприймач, який можна на звичайний ФМ-приймач в тому діапазоні прослухати». 

Читайте також: Гройсман відзначив важливу роль військ зв’язку в сучасній армії

Наразі ж сучасні радіостанції виконують дві важливі функції - шифрування зв'язку та протистояння завадам противника. 

«Усі радіозасоби, які ми купуємо для ЗСУ, усі вони шифрують. А радіостанції типу «Харріс» і «Асельсан», крім шифрування, мають ще й можливість протистояти завадам противника», - заявив начальник головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу.

Військові частини ЗСУ укомплектовуються радіозасобами за рахунок державного бюджету України, а також матеріально-технічної допомоги від уряду США, Великої Британії, Канади. 

Водночас потреба у сучасних радіозасобах залишається значною і вживаються низка невідкладних заходів для забезпечення ними частин і підрозділів ЗСУ, додав Рапко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-