Миротворці для Донбасу: Генсек ОБСЄ обіцяє підтримку

Миротворці для Донбасу: Генсек ОБСЄ обіцяє підтримку

Укрінформ
  ОБСЄ надаватиме усіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбасі.

ОБСЄ надаватиме усіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбасі.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер у п'ятницю, 27 липня, в Краматорську на прес-брифінгу, відповідаючи на запитання про ідею введення миротворчої місії на Донбас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я цю ідею підтримуватиму в тому випадку, якщо дійсно вона зарекомендує себе як така, яка допоможе в реальності привести до вирішення цього конфлікту. Я можу сказати, що ОБСЄ як організація буде дуже зацікавлена в тому, щоб надати усіляку підтримку цій ідеї... ОБСЄ здатна багато що привнести зі свого боку, і ми, звичайно, будемо раді брати участь у плануванні з самого початку», - сказав Гремінгер.

Він також зазначив, що це можливо через продовження роботи спеціальної моніторингової місії. 

«Ми також можемо запропонувати додатковий цивільний компонент цієї місії, якщо в цьому буде потреба. І можливо, якщо це буде підтримано країнами-учасницями, то можна навіть говорити про спільну місію за участю ООН», - сказав генсекретар.

Але він пояснив, що сьогодні концепції розміщення подібної миротворчої місії на Донбасі «дуже різноманітні», і найскладніше зараз - це прийти до загального розуміння того, «якою має бути ця місія, що саме треба».

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, якої концепції дотримується саме він, Гремінгер сказав, що як генеральний секретар може робити лише якісь припущення.  

Читайте також: Ситуація залишається непевною - генсек ОБСЄ про ситуацію на Донбасі

«Це більше рівень обговорення Нормандської четвірки. Також спілкування на цю тему, відносно закрите, йде між спеціальним представником Держдепартаменту США Куртом Волкером і радником президента РФ Путіна паном Сурковим. Мені здається, саме у рамках цих форматів треба виходити на взаємне розуміння, перед тим, як ми потім зможемо запустити офіційні переговори у рамках Радбезу ООН», - сказав Гремінгер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-