Тактичні маневри та протимінні дії: ВМС України та НАТО провели тренування

Тактичні маневри та протимінні дії: ВМС України та НАТО провели тренування

Фото
Укрінформ
Чотирнадцять кораблів, допоміжних суден та катерів ВМС Збройних сил України і двох військово-морських груп НАТО, що перебували 23-25 липня з дружнім візитом в Одесі, провели в Чорному морі спільне тренування типу PASSEX.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ.

"В акваторії Чорного моря кораблі Постійної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMG2) та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2) провели спільне тренування типу PASSEX з кораблями і катерами Військово-морських сил ЗСУ. Метою маневрів було підвищення взаємосумісності, відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань та способів застосування катерних тактичних груп, здійснення спільних протимінних дій відповідно до стандартів НАТО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у тренуванні, яке розпочалося з тактичного маневрування задіяних сил, взяли участь три тактичні групи - багатоцільові кораблі, протимінні кораблі та артилерійські катери. Після чого фрегати королівських ВМС Нідерландів De Ruyter, українських ВМС - "Гетьман Сагайдачний", Туреччини - TCG Fatih та Румунії - ROS Regele Ferdinand відпрацювали в рамках PASSEX низку вправ у взаємодії з катерними тактичними групами в складі броньованих артилерійських катерів ВМС ЗСУ "Акерман", "Бердянськ", "Вишгород", "Кременчук" і "Лубни".

Метою морських маневрів фрегатів було відпрацювання взаємодії заради успішного відбиття малорозмірних швидкісних цілей, а вправ з катерами - імітація нанесення артилерійських ударів по бойовій групі багатоцільових кораблів.

Під час тренування румунський мінний тральщик Lupu Dinesku, турецький Anamur і український рейдовий тральщик "Генічеськ" здійснили пошук та виявлення якірних і донних мін (імітаторів), а водолазні групи – їх обстеження. У тренуванні взяли участь німецьке допоміжне судно Rhein, українське водолазне судно "Почаїв" та гелікоптер з фрегата De Ruyter, що теж забезпечували успішний пошук мін і виконували елементи тактичного маневрування.

Читайте також: Британські винищувачі перехопили російський Су-24 над Чорним морем

Як повідомлялося, командувач з'єднання SNMG2 Боудевін Бутс заявив 23 липня, відповідаючи на запитання Укрінформу про спільні маневри з кораблями ВМС ЗСУ, що це буде спільний захід, до якого будуть включені не тільки пошук і знешкодження мін, а й відпрацювання певних навичок дій у морі. На його переконання, слід навчитись маневрувати в умовах ситуації військового конфлікту, передавати і сприймати сигнали, навчитись розуміти одне одного.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-