У Краматорську делегація ОБСЄ обговорила ситуацію на Донеччині

У Краматорську делегація ОБСЄ обговорила ситуацію на Донеччині

Укрінформ
У Краматорську делегація ОБСЄ на чолі з генеральним секретарем Томасом Гремінгером обговорили соціально-економічну та безпекову ситуацію в Донецькому регіоні.

Про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної обласної  держадміністрації.

«Відбулася робоча зустріч в.о. голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та директора департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксани Головко з делегацією ОБСЄ на чолі з генеральним секретарем ОБСЄ паном Томасом Гремінгером. Обговорили соціально-економічну та безпекову ситуацію в регіоні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час спілкування увага була сконцентрована на подіях, що відбуваються на лінії зіткнення, розвитку міст та районів, соціальної сфери області.

Вілінський наголосив, що співпраця з ОБСЄ є дуже важливою для Донеччини. Звертаючись до гостей, він зазначив: «Завдяки вашій допомозі, ми відновлюємо школи, дитячі садочки, будуємо лікарні, адміністративні центри та відкриваємо установи для людей з обмеженими можливостями, ремонтуємо дороги та купуємо новий транспорт. Усі наші зусилля спрямовані на відновлення інфраструктури області, для того щоб її мешканці дійсно відчували, що вони є частиною Європи».

Читайте також: Російські окупанти стягують танки до лінії розмежування на Донбасі - СЦКК

У свою чергу представники делегації ОБСЄ відзначили, що Донецька ОДА докладає багато зусиль для відновлення життєдіяльності області, та висловили свої сподівання щодо якнайскорішого встановлення миру на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер цього тижня відвідає Донбас і проведе у п'ятницю, 27 липня, прес-конференцію у Краматорську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-