ОБСЄ заявляє про збільшення кількості обстрілів у Донецькій області

ОБСЄ заявляє про збільшення кількості обстрілів у Донецькій області

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні констатує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області.

Про це йдеться у звіті місії станом на 19 липня.

«У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, серед іншого, 255 вибухів проти приблизно 150 відповідно», - зазначається у звіті.

У Луганській області місія відзначає  зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.

Читайте також: Доба в ООС: 29 ворожих обстрілів, поранені троє українських бійців

«Однак зафіксувала більшу кількість вибухів (11 проти 4 відповідно)», - зазначається у звіті.

Окрім того, СММ зафіксувала пошкодження цивільних об'єктів у житлових районах Докучаєвська. 

Місія також відзначає випадок обстрілу з кулемета  18 липня  у напрямку безпілотного літального апарата (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії. 

«Увечері 18 липня БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив кулемет Калашнікова (7,62 мм), за яким стояла одна особа, і ще троє осіб у дворі заводу в н. п. Хрустальний (кол. Красний Луч, непідконтрольний урядові, 56 км на південний захід від Луганська). Було зафіксовано, що кулемет відкрив вогонь у напрямку БПЛА. БПЛА пошкоджено не було», - повідомляється у звіті.

СММ наголошує, що продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів, а також намагатися отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах н. п. Станиця Луганська, Золоте, Петрівське, як це передбачено Рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року. 

«Доступ Місії залишався обмеженим, однак спостерігачі змогли здійснити моніторинг у деяких частинах цих ділянок», - зазначають у місії.

Поблизу Хрустального СММ зафіксувала озброєння, розташоване з порушенням ліній відведення. 

Місія й далі сприяла забезпеченню функціонування Донецької фільтрувальної станції, зокрема шляхом моніторингу безпекової ситуації в районі станції, а також сприяла проведенню ремонтних робіт і технічного обслуговування на цивільних об'єктах життєзабезпечення поблизу Залізного, Неліпівки, Станиці Луганської, Болотеного, Артема і Новотошківського.

Як повідомлялося, 12 липня заступник голови місії Александер Хуг відзначив суттєве покращення безпекової ситуації на сході України порівняно з позаминулим тижнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-