Sea Breeze: морський десант висадився на острів Зміїний

Sea Breeze: морський десант висадився на острів Зміїний

Відео
Укрінформ
Зведений підрозділ морської піхоти ВМС ЗС України, до складу якого увійшли спецпризначенці Нацгвардії та Держприкордонслужби, успішно здійснили операцію висадки і взяття під охорону острова Зміїний у Чорному морі.

Операція здійснювалася у рамках виконання завдань, спланованих штабом українсько-американських навчань Sea Breeze 2018, повідомляє прес-служба ВМС ЗС України.

"Успішна висадка морського десанту на острів Зміїний стала черговим елементом навчань Sea Breeze 2018", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника сектору навчань Сергія Шаталова, учасники операції діяли за планом, розробленим штабом Sea Breeze 2018. Зведений підрозділ морської піхоти, до складу якого було введено десантників Нацгвардії та Держприкордонслужби, прибув у район острова Зміїний на борту середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" після того, як на ньому закріпилися бійці спецпідрозділу, що десантувалися з гелікоптера МІ-8. Десантники провели розвідку місцевості й забезпечили підхід основних сил.

Читайте також: На Sea Breeze випробували нові українські системи з виявлення субмарин

"До участі в операції десантування, яку було здійснено під прикриттям тактичної групи кораблів ВМС та катерів ДПСУ, також були залучені курсанти Військової академії Одеси", - додав Шаталов.

Варто зазначити, що це одна з останніх операцій учасників навчань Sea Breeze 2018.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 по 21 липня проходять українсько-американські навчання Sea Breeze 2018. Метою навчання, до якого долучилися представники збройних сил 19 країн, є планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-