Путін хоче шантажувати Україну за придністровським сценарієм - Наєв

Путін хоче шантажувати Україну за придністровським сценарієм - Наєв

Укрінформ
Кремль хоче залишити Україну у сфері свого впливу і тому йому вигідно використовувати конфлікт на Донбасі для шантажу України за придністровським сценарієм.

Про це заявив в інтерв’ю газеті “Високий замок” командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв. 

“Путіну широкомасштабна війна не вигідна. Його мета — залишити Україну у сфері свого впливу. Йому вигідно шантажувати Україну за придністровським сценарієм. Саме для цього він і розпочав конфлікт на сході”, - сказав він.

Водночас, командувач Об’єднаними силами підкреслив, що сам Путін “не усвідомлює, якої катастрофічної помилки припустився: власними руками цілу націю зробив своїми лютими ворогами, ворогами російської держави”. “Український народ, пам’ятаючи, які жертви принесла йому ця війна, ніколи не пробачить цього і буде мститися. Путін мимоволі згуртував і загартував українську націю”,  - наголосив він.

Читайте також: Об'єднані сили готові до різного роду і способу ведення бойових дій - Наєв

Говорячи про шанси, що війна на Донбасі може швидко закінчитися, Наєв сказав, що, на його думку, є чималі шанси, що війна може закінчитися швидко.

Командувач ООС нагадав, що Президент України поставив перед ним мету, щоб Об’єднані сили були готові до виконання завдань не лише оборонного характеру. “При цьому Президент наголосив, що звільнення тимчасово окупованих територій відбудеться політико-дипломатичним шляхом. Моє завдання - зробити об’єднані сили вагомим аргументом у цих переговорах, тоді і ворог буде по-іншому поводитися за столом переговорів”,  - заявив Наєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-