У харківському госпіталі розповіли про поранених за час

У харківському госпіталі розповіли про поранених за час "хлібного перемир'я"

Укрінформ
Від початку "хлібного перемир’я" на Донбасі медики Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків) спостерігають значне зменшення кількості пацієнтів, яких доправляють із району бойових дій.

Про це журналістам розповів заступник начальника госпіталю підполковник медичної служби Володимир Негодуйко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після першого липня – початку "хлібного перемир’я" на Донбасі - ми спостерігаємо значне зменшення кількості пацієнтів, яких доправляють  із району бойових дій. За 12 днів поточного місяця до нас прибуло близько 10 поранених воїнів Збройних сил України. Ще 15 бійців прибули із травмами, отриманими у бойових умовах. Ці показники у рази менші від аналогічного періоду, приміром, у червні цього року. Переважно останнім часом  до нас прибувають постраждалі від дій ворожих снайперів чи внаслідок вибуху мін", - зазначив Негодуйко.

За його словами, рівень оснащеності декількох військово-мобільних госпіталів, що розташовані у районі проведення бойових дій, постійно підвищується, а майстерність тамтешніх військових лікарів зростає.

"Останнє дозволяє надавати медичну допомогу пораненим на місці і призводить до зменшення кількості воїнів, які потребують в евакуації до стаціонарних госпіталів", - пояснив Негодуйко.

За його словами, на даний час у госпіталі перебуває 45 воїнів, які поступили із району проведення бойових дій на Донбасі: "Вони зазнали поранень чи травм у різні періоди боротьби із російсько-терористичними військами, а деякі прибули для проходження курсу реабілітації на етапі свого одужання".

Читайте також: Доба в ООС: окупанти гатять із мінометів і кулеметів, троє бійців поранені

Як уточнили кореспонденту Укрінформу у госпіталі, військові медики з Харкова протягом 2014-2018 років надали допомогу понад 25 000 учасникам бойових дій на Донбасі: військовослужбовцям та правоохоронцям.

З усіх цих пацієнтів понад 5500 осіб поступило до Харкова із бойовими травмами, ще близько 4000 воїнів були поранені, а інші мали різні захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-