Штаб ООС: окупанти за сьогодні вже п'ять разів порушили

Штаб ООС: окупанти за сьогодні вже п'ять разів порушили "хлібне перемир'я"

Укрінформ
З опівночі цієї доби російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів по позиціях сил ООС.

Про це заявив на брифінгу представник прес-центру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли по оборонцях н.п. Новолуганське, Красногорівка, Авдіївка, та двічі - по захисникам Мар'їнки. Втрат серед наших військовослужбовців внаслідок бойових дій від початку поточної доби немає", - повідомив речник.

Гуцуляк зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки Міноборони, у польових шпиталях російських окупаційних військ і медичних закладах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, що розташовані поблизу лінії зіткнення, є дефіцит окремих груп лікарських препаратів, у т.ч. протишокових, сильнодіючих знеболювальних та компонентів крові.

Читайте також: Бойовики обстріляли Золоте та Красногорівку - Міноборони

З метою виправлення ситуації російська окупаційна адміністрація направила керівникам місцевих підприємств (організацій) розпорядження щодо примусового комплектування "донорських кадрів", а також дат виїзних заборів крові.

Водночас "авральні" заходи російського командування щодо доукомплектування особовим складом з'єднань і частин окупаційних військ призвели до систематичного нехтування поглибленим медичним обстеженням новобранців, наслідком чого стало поширення інфекційних захворювань, зокрема туберкульозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-