Бойовики зривають перемир'я, штаб ООС назвав

Бойовики зривають перемир'я, штаб ООС назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Унаслідок бойових дій на Донбасі зранку 8 липня один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення, його стан здоров'я - задовільний.

Про це заявив під час брифінгу у понеділок представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внаслідок бойових дій зранку 8 липня один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення. Нашого захисника доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров'я нашого героя - задовільний", - сказав він.

Як повідомив Гуцуляк, протягом доби, що минула, обстановка на лінії фронту залишалася контрольованою підрозділами Об'єднаних сил. Російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння, порушуючи цим умови т.зв. "хлібного перемир'я".

Читайте також: Об'єднані сили готові до різного роду і способу ведення бойових дій - Наєв

Так, на Луганському напрямку зафіксовано три прицільних ворожих обстріли. Зранку та ввечері з боку окупованої російсько-терористичними військами Горлівки з гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні оборонні позиції Об'єднаних сил поблизу Південного. Також пізно ввечері під ворожий провокаційний вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили наші захисники Світлодарська.

"На Донецькому напрямку спостерігалася найвища ворожа активність. Протягом минулої доби тут зафіксовано 18 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ", - повідомив представник МОУ.

Вогневі провокації окупанти здійснювали з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Захисники України потрапляли під ворожі обстріли з цих видів зброї в районі н.п. Мар'їнка, Павлопіль, Талаківка, тричі - поблизу Широкиного, Водяного та Лебединського, та п'ять разів в районі Авдіївки.

"Загалом протягом минулої доби, 8 липня, підрозділами Об'єднаних сил зафіксовано 21 прицільний ворожий обстріл. Захисники України впевнено ведуть оборону та не піддаються на ворожі вогневі провокації. Вогонь у відповідь нашими військовими не відкривався", - заявив Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-