Українська сторона СЦКК розповіла ОБСЄ про порушення

Українська сторона СЦКК розповіла ОБСЄ про порушення "хлібного перемир’я"

Укрінформ
Бойовики збройних формувань РФ всупереч Мінським домовленостям продовжують грубо порушувати режим припинення вогню у рамках "хлібного перемир’я", оголошеного вздовж всієї лінії розмежування сторін на Донбасі.

Про це інформує українська сторона СЦКК, повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Так, 4 липня, близько 16.40 хвилин бойовики російсько-окупаційних військ вели вогонь зі стрілецької зброї по позиціях Збройних сил України з гори Князь Ігор, що на тимчасово неконтрольованій території України, аби 5 липня не відбулося розведення військ. Про зазначене українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за інформацією спостерігачів Місії, у районі населеного пункту Круглик підтверджено розташування бойовиками російсько-окупаційних військ 32 одиниць танків (Т-64).

Читайте також: З опівночі вже зафіксовано три прицільні обстріли сил ООС – Міноборони

У цьому ж районі за встановленими межами відведення спостерігачі Місії задокументували розміщення 3 одиниць САУ калібром 122 мм (2С1 "Гвоздика"). Днем раніше СММ ОБСЄ підтвердили переміщення ще двох танків Т-64 з району населеного пункту Дебальцеве в бік населеного пункту Красний Луч.

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації свідчать про явне нехтування ними Мінських домовленостей щодо введення чергового режиму припинення вогню, а також систематичне порушення ними досягнутих домовленостей щодо відведення засобів вогневого ураження від лінії зіткнення сторін у Донецькій та Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-