ООС: окупанти били з мінометів під Луганським, поранений боєць

ООС: окупанти били з мінометів під Луганським, поранений боєць

Укрінформ
Упродовж поточної доби, від 7-ї ранку до 18-ї години, тривали збройні провокації противника проти підрозділів Об’єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

“Російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, 5 разів із забороненої Мінськими домовленостями зброї. На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де наші позиції обстрілювалися із гранатометів, а по захисниках Новотошківського відпрацював ворожий танк. Це грубе порушення режиму припинення вогню задокументовано і матеріали передані до міжнародних організацій. Втрат серед особового складу на цьому напрямку немає”, - йдеться у повідомленні.

Упродовж дня на Горлівському напрямку було найгарячіше. Бої точилися навколо населеного пункту Луганське. Противник використовував гранатомети, стрілецьку зброю і заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети. Для примушення окупантів до припинення вогню українські захисники відкривали вогонь наявними вогневими засобами. Проте, внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець зазнав поранення.

Читайте також: ОБСЄ підтвердила стягування забороненої зброї в ОРДЛО

На Донецькому напрямку противник вів турбуючий вогонь по захисниках Мар'їнки та Пісків зі стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів.

На Маріупольському напрямку бої точилися у районі населених пунктів Лебединське, Широкине та Водяне, де ворог застосовував проти наших захисників гранатомети та стрілецьку зброю, а позиції Об'єднаних сил біля Бердянського бойовики російських окупаційних військ випробували на міць 120-мм мінометною міною. Серед українських військовослужбовців на цьому напрямку втрат немає.

Втрати ворога уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-