ОБСЄ підтвердила стягування забороненої зброї в ОРДЛО

ОБСЄ підтвердила стягування забороненої зброї в ОРДЛО

Укрінформ
СММ ОБСЄ підтверджує факти порушення російськими окупаційними військами щодо відведення важкого озброєння на визначені Мінськими домовленостями відстані.

Про це повідомляє прес-штаб ООС у Facebook з посиланням на інформацію від української сторони СЦКК.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань Російської Федерації, порушуючи Мінські домовленості, продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння на тимчасово непідконтрольній уряду України території. Зокрема, за інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у районі населених пунктів Свободне Донецької області та Хрустальний Луганської області спостерігачі Місії підтвердили факт розташування 12 одиниць РСЗВ "Град" з порушенням ліній відведення, а також 5 танків (Т-64) у районі населеного пункту Круглик Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Також на території  ОРЛО спостерігачі місії виявили відсутність 6 одиниць буксируваних гаубиць калібром 122 мм та 152 мм (Д-30 "Жаба", 2А65 "Мста-Б"), 4 РСЗВ (БМ-21 "Град"), 3 самохідні гаубиці (2С1).

"Окрім того, порушуючи Мінські домовленості проросійські найманці продовжують обладнувати свої фортифікаційні спорудження на непідконтрольних урядові України територіях Луганської та Донецької областей", - зазначає прес-штаб ООС.

Читайте також: Штаб ООС: найгарячіше - на Донецькому напрямку

Зокрема, спостерігачі виявили нещодавно обладнані бойовиками вогневі позиції, протяжністю близько 40 метрів неподалік ділянки розведення у районі населеного пункту Золоте, та аналогічні позиції протяжністю близько 250-300 метрів на північний захід від населеного пункту Ясинувата.

Також, за наявною інформацією від СЦКК, у районі населеного пункту Горлівка виявлено переміщення до лінії зіткнення колони ворожої техніки та озброєння

У свою чергу українська сторона СЦКК зазначила, що такі дії слід розцінювати "як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до її застосування по позиціям Збройних Сил України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-