На Донеччині здався бойовик із позивним «Чапаєв» - поліція

На Донеччині здався бойовик із позивним «Чапаєв» - поліція

Укрінформ
Колишній бойовик із позивним «Чапаєв», який переховувався у місті Українську Донецької області, здався правоохоронцям.

Про це у вівторок повідомили в поліції Донецької області. 

«Поліцейським здався колишній бойовик, який переховувався в Українську. Найманець із позивним «Чапаєв» півроку прослужив в лавах терористів», - йдеться у повідомленні.

У поліції уточнили, що з серпня 2014 року по січень 2015 року житель Українська перебував у Донецьку і ніс військову службу в терористичній організації «ДНР». Приїхавши в Донецьк і заповнивши анкету, новобранець отримав військову форму та зброю й став зватися «Чапаєв». До його завдань входило чергування на контрольно-пропускному пункті військової частини та перевірка автотранспорту, який в’їжджає та виїжджає звідти. Згодом «Чапаєва» було переведено до їдальні, де він в якості помічника повара пропрацював до січня 2015 року.

Незадоволений ставленням командування підрозділу до особового складу, а також не отримавши обіцяних грошей за службу, чоловік залишив військову частину й повернувся до свого рідного міста. Там він вів прихований спосіб життя та усіляко уникав зустрічі із правоохоронцями, побоюючись відповідальності за участь в НЗФ.

Читайте також: Бойовикам скасували обмеження на застосування стрілецької зброї - розвідка

Дізнавшись із засобів масової інформації про можливість звільнитися від покарання, екс-бойовик вирішив скористатися шансом і звернувся до поліції.

Зараз триває його перевірка.

У поліції нагадали, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України особа, яка перебувала у складі незаконних збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-