Маас вражений масштабами руйнувань у Широкиному – Жебрівський

Маас вражений масштабами руйнувань у Широкиному – Жебрівський

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас був вражений масштабом руйнувань, завданих Широкиному Донецької області Росією та її найманцями.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"У супроводі спостерігачів місії ОБСЄ Павло Клімкін та Гайко Маас побували на точці спостереження поблизу Широкиного. Міністр закордонних справ Німеччини був вражений масштабом руйнувань у селищі", - пише Жебрівський.

За його словами, міністр закордонних справ Німеччини запевнив, що "всіляко сприятиме справі урегулювання збройного конфлікту в Україні".

Представники високої делегації також поспілкувалися з місцевим населенням у селищі Бердянське.

"Поспілкувалися з людьми. Головне, що усіх турбує, - коли настане мир. Павло Клімкін запевнив, що на дипломатичному рівні робиться усе можливе, аби Росія вивела своїх найманців та погодилася перекрити російсько-український державний кордон", - пише керівник області.

Маас вражений масштабами руйнувань у Широкиному – Жебрівський / Фото: facebook Жебрівського

Він також повідомив, що користуючись нагодою, "просили люди й полагодити дорогу та подовжити автобусний маршрут з Сопиного до Бердянського".

"Дав завдання місцевій військово-цивільній адміністрації пришвидшити роботи з відсипки дороги, тоді вирішимо питання з автобусом", - зазначив Жебрівський.

Читайте також: Скасування антиросійських санкцій в ЄС не обговорюється – Маас

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю Клімкін і Маас під час поїздки населеними пунктами вздовж лінії розмежування з окупованим Донбасом відвідали Маріуполь і зробили спробу дістатися Широкиного - єдиного місця на підконтрольній українському уряду території, куди мешканці не повернулися після евакуації.

Напередодні візиту Маас в інтерв'ю Укрінформу заявив, що хоче особисто побачити "які наслідки має конфлікт (на сході України - ред.) для життя людей".

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас перебуває в Україні з робочим візитом. На посаді глави зовнішньополітичного відомства він відвідує Україну вперше.

Фото: facebook Жебрівського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-