СБУ розслідує інтернет-трансляцію деякими ЗМІ

СБУ розслідує інтернет-трансляцію деякими ЗМІ "параду" в окупованому Донецьку

Укрінформ
Служба безпеки України проводить досудове розслідування щодо трансляції деякими українськими електронними ЗМІ "параду" з окупованого Донецька.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат із фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

«СБУ таки буде розслідувати трансляцію параду з окупованого Донецька під назвою «Парад Победы 2018 в ДНР». Важливий прецедент», - зазначила Сюмар.

При цьому народний депутат опублікувала фотокопію відповіді СБУ на свій запит, у якій зазначається: «За результатами розгляду та проведеної перевірки, на підставі зібраних матеріалів Головним слідчим управління Служби безпеки України 24.05.2018 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні... за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, - ред.)».

Читайте також: Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня секретар РНБО Олександр Турчинов звернувся до СБУ щодо трансляції деякими українськими електронними ЗМІ "військового параду" з окупованого Донецька під заголовком "Трансляція з ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-