Бойовики за добу 36 разів обстріляли сили ООС з танків і мінометів

Бойовики за добу 36 разів обстріляли сили ООС з танків і мінометів

Укрінформ
Минулої доби в районі проведення ООС російсько-окупаційні сили активно застосовували заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння: випустили понад 70 артилерійських снарядів калібрів 152 та 122 мм, 90 мінометних мін та здійснили 30 пострілів з танків.

Про це повідомив під час брифінгу в п’ятницю у Києві речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом усі 36 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. У підсумку, у бік наших військових, не враховуючи звичайне озброєння, противником було випущено понад 70 артилерійських снарядів калібрів 152 та 122 мм, 90 мінометних мін різних калібрів та здійснено 30 пострілів з танку. Нагадаємо, що всі вони заборонені Мінськими домовленостями”, - сказав Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку противника, з них шість — із застосуванням мінометів та артилерії.

“Найактивніші бойові дії тривали в районі населеного пункту Новолуганське. Тут протягом кількох годин противник вів вогонь з мінометів калібрів 120 та 82 мм, БМП та усіх типів і калібрів стрілецької зброї. Наші підрозділи були змушені відкривати вогонь у відповідь, аби вгамувати нахабство окупантів”, - повідомив Гуцуляк.

У районі населеного пункту Зоря бойовики російських окупаційних військ, в порушення Мінських домовленостей, на світанку застосували артилерійські системи калібру 152 мм. У бік українських позицій в цьому районі було випущено 18 снарядів цього калібру.

Також під ворожими обстрілами з мінометів різних калібрів, гранатометів та великокаліберних кулеметів опинилися позиції Об’єднаних сил в районах Зайцевого та Луганського.

Крім того, по одному нетривалому обстрілу з гранатометів та кулеметів зафіксовано в районі Кодеми та Новозванівки.

На Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 28 ворожих обстрілів. Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новоселівка, Новотроїцьке, Богданівка та Гранітне.

“В районі Богданівки наші позиції опинилися під потужним обстрілом артилерійських систем калібру 152 мм. У бік наших військових було випущено 40 снарядів цього калібру. Артилерія калібру 122 мм також була двічі застосована противником в районі населеного пункту Новоселівка. Загалом наші захисники нарахували 15 вибухів у місцях розташування своїх опорних пунктів”, - поінформував речник МОУ.

В районі Гранітного вів вогонь ворожий танк. Протягом години він зробив 30 пострілів у бік позицій підрозділів ООС.

Читайте також: Зі Старої Миколаївки евакуювали 20 осіб, половина з яких — діти

Загалом, на цьому напрямку активність противника також відзначалася в районах населених пунктів Березове, Гнутове, Мар’їнка, Невельське, Павлопіль, Піски, Троїцьке, Чермалик, Широкине та шахта Бутівка. Найбільша кількість ворожих обстрілів — 5 разів, зафіксована в районі Водяного. Бойовики російсько-окупаційних військ застосовували міномети калібру 120 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю усіх типів і калібрів.

“З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю”, - наголосив речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-