Росія несе відповідальність за конфлікт на Донбасі - Волкер

Росія несе відповідальність за конфлікт на Донбасі - Волкер

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер наголошує, що відповідальність за конфлікт на Донбасі повною мірою лежить на Росії.

Про це він заявив під час телефонної прес-конференції в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сили, які воюють (на окупованих територіях – ред.) на сході України, діють під прямим управлінням і контролем Росії", - заявив Волкер, додавши, що вони також отримують "повну підтримку" з боку Російської Федерації. 

"Росія несе пряму відповідальність за цей конфлікт", - підкреслив спецпредставник Державного департаменту США з питань переговорів з українського питання.

Водночас він зазначив, що з огляду на заяви РФ про те, що вона піклується про російськомовне населення, в Москві мали би докласти зусиль для встановлення миру в регіоні, де сконцентровано проживають такі люди.

Читайте також: Волкер вважає, що гаряча війна на Донбасі потребує термінових рішень

"Якщо так буде, ми будемо готові продовжити наш діалог, ми готові допомогти в розгортанні миротворчої місії під мандатом ООН для того, щоб встановити безпеку в регіоні й допомогти з імплементацією Мінських домовленостей", - зауважив спецпредставник Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, Волкер минулого тижня здійснив вже сьомий за останні вісім місяців візит до України, в рамках якого, зокрема, відвідав Донбас, провів зустрічі з Президентом Петром Порошенком, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, народними депутатами та родинами заручників, політв'язнів і зниклих безвісти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-