США занепокоєні російськими

США занепокоєні російськими "гумконвоями" на Донбасі – Волкер

Укрінформ
Регулярні безконтрольні відправки так званих "гумконвоїв" Росії на Донбас, які використовуються для посилення збройних формувань на боці російсько-сепаратистських сил, викликають занепокоєння в офіційному Вашингтоні.

Про це заявив у телефонній прес-конференції в четвер спеціальний представник Держдепартаменту США у переговорах з українського питання Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія анонсувала сьогодні, що знову відправила у східну Україну 77-му колону так званого "гуманітарного конвою" через міжнародний кордон", - зауважив американський представник.

Він підкреслив, що в минулому це неодноразово використовувалось російською стороною для посилення збройних формувань на Донбасі. "Отже, це нас непокоїть", - зауважив американський високопоставлений дипломат.

Раніше в четвер служба МЧС Росії заявила, що гуманітарна колона досягла пунктів пропуску "Донецьк" та "Матвіїв Курган" на російсько-українському кордоні. Російська сторона заявила, що доставляється 400 тонн вантажу, до якого начебто входять дитячі продуктові набори та обладнання для аварійно-рятувальних робіт.

Читайте також: Росія відправила на окупований Донбас черговий "гумконвой"

Російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а його характер часто не відповідає зазначеному в повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях "гумконвою" доставляють на Донбас боєприпаси і зброю.

При цьому Росія відмовляється завозити "гумдопомогу" через контрольовані ділянки кордону з РФ попри вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-