Доба в ООС: штаб назвав

Доба в ООС: штаб назвав "гарячі точки"

Укрінформ
Минулої доби ситуація в зоні операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

"На Луганському напрямку ворог активізувався в районі населеного пункту Троїцьке. На Донецькому напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Зайцеве, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Залізне, Південне, Новгородське, Авдіївка, Мар’їнка, Новогнатівка. Не припиняються бойові дії на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Чермалик, Водяне та Широкине", - йдеться у повідомленні.

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права, 53 рази порушували режим припинення вогню, з них 30 разів застосовували 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети. Підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь не дозволяючи окупантам витіснити українських захисників з вигідних оборонних позицій.

Біля Авдіївки та Мар’їнки були застосовані контрснайперські заходи, після чого обстріли українських позицій припинилися.

Читайте також: У прифронтовий Торецьк перекинули додаткові сили поліції

Упродовж минулої доби противник активними наступальними діями намагався витіснити українських воїнів зі звільненого Південного, який атакував з трьох напрямків. При цьому сіяв паніку серед мирних жителів Горлівки та вів вогонь безпосередньо по  Торецьку.

Під час бойових дій двоє українських захисників загинули, та дев'ятеро було поранено. Наразі всіх поранених евакуйовано до госпіталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу. 

За даними розвідки, знищені 15 та поранені 13 бойовиків зі складу російсько-терористичних військ.

Поточної доби втрат серед українських військовослужбовців немає.

За даними Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню, противник учора ввечері випустив 13 мін по населеному пункту Зайцеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-