ОБСЄ назвала минулий тиждень на Донбасі найгіршим з початку року

ОБСЄ назвала минулий тиждень на Донбасі найгіршим з початку року

Укрінформ
Безпекова ситуація на Сході України минулого тижня була найгіршою з початку року, адже було зафіксовано практично 7,7 тис. порушень режиму припинення вогню.

Про це заявив на прес-конференції у Києві перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СMM) Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулий тиждень був найгіршим за цей рік з огляду на багато показників. Загалом, ми зафіксували практично 7700 порушень режиму припинення вогню. В окремі дні рівень насильства нагадував той етап конфлікту, який, ми вже гадали, вже давно залишився у минулому", - сказав Хуг.

Зокрема, за його словами, вночі 16 травня і рано-вранці 17 травня спостерігачі у Світлодарську чули майже 500 вибухів та приблизно 860 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

Особливе занепокоєння у спостерігачів викликала ситуація у Горлівці, що досить довго була відносно спокійною. “Вночі у четвер та рано-вранці у п’ятницю від цього спокою не залишилося і сліду - наші спостерігачі на передовій патрульній базі у Горлівці почули приблизно 140 вибухів, більшість яких від артилерійських та танкових ударів, а також черги та постріли з зенітної установки, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї", - сказав Хуг.

Читайте також: Поблизу спостерігачів ОБСЄ на Луганщині стався вибух

Крім того, серйозне занепокоєння СММ ОБСЄ викликає застосування ракетних систем залпового вогню з боку російсько-окупаційних військ. “Ввечері в середу, 16 травня, стаціонарна камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала понад 20 ракет “Град”, які розірвалися на захід від станції у підконтрольному уряду районі”, - сказав перший заступник голови Місії.

Він також повідомив, що у період 14-20 травня підтверджено дані про двох загиблих мирних жителів, у тому числі 13-річного хлопчика у Троїцькому Луганської області, ще трьох людей поранено. Проте ймовірно, що кількість жертв може бути більшою. “За попередніми даними, четверо цивільних осіб загинули, а шестеро дістали поранення”, - сказав Хуг, додавши, що ця інформація перевіряється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-