В ОБСЄ заявляють, що вогонь у відповідь також є порушенням

В ОБСЄ заявляють, що вогонь у відповідь також є порушенням "Мінська"

Укрінформ
У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ стверджують, що застосування військовими вогню у відповідь також є порушенням Мінських домовленостей.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг у вівторок на брифінгу в Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обидві сторони, коли вони заявляють, що відкривають вогонь у відповідь, - цей "вогонь у відповідь" також є порушенням досягнутих домовленостей про припинення вогню. Будь-яке застосування озброєння є порушенням досягнутих домовленостей. Ми розуміємо військову логіку застосування озброєнь, але у Мінських домовленостях немає жодних винятків. І насправді має запанувати цивільна логіка", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у період із 16 до 29 квітня СММ ОБСЄ зафіксувала майже 8 300 порушень режиму припинення вогню вздовж лінії зіткнення на сході України. 

Як відомо, російсько-терористичні війська на Донбасі регулярно порушують Мінські домовленості, застосовуючи важке озброєння для обстрілу позицій Об'єднаних сил, тож українські військовослужбовці змушені відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також: Хуг пояснив, чи вплине зміна АТО на роботу спостерігачів

За даними прес-центру штабу Об’єднаних сил, за минулу добу бойовики 42 рази порушили режим припинення вогню, застосовуючи й заборонену Мінськими угодами зброю. А з початку сьогоднішнього дня російсько-окупаційні війська вже 7 разів обстріляли позиції українських Об'єднаних сил. Українські війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику, зазначили у штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-